HelpFleet en The Machine Network

Team Graph

Experimenteel. Deel klantwerk met je Work Fleet, zoals in een CRM. Wat wordt gedeeld, wat nooit en hoe je iets privé houdt.

  1. Inschakelen
  2. Je koppelingen
  3. Verplicht voor de Fleet
  4. Wat met het team wordt gedeeld
  5. Wat niet automatisch wordt gedeeld
  6. Een bord delen met specifieke mensen
  7. Twijfel? Dan wacht het
  8. Voordat je voor het eerst deelt
  9. Wat gedeeld wordt
  10. Delen ongedaan maken
  11. Wie kan het zien?
  12. Deelnemen en nieuwe apparaten
  13. Als iemand vertrekt
  14. Delen voor iedereen uitzetten
  15. Stoppen met je eigen werk delen

In een Work Fleet kan je Machine je klantwerk delen met de Machines van je teamgenoten, zoals in een gedeeld CRM. Dit is Experimenteel: nieuw en nog in ontwikkeling, dus het staat standaard uit.

Inschakelen

Een beheerder zet Deel de Graph in deze Fleet aan bij Wat gedeeld wordt en bevestigt dat het bedrijf deze e-mail mag delen en dit aan de medewerkers heeft laten weten. Iedereen kan zien of het aanstaat. Een Fleet die eerder al deelde, blijft aanstaan. Daarna bekijkt iedereen wat er gedeeld zou worden en tikt op Nu starten. Daarvoor wordt er niets gedeeld.

Je koppelingen

Bij Wat gedeeld wordt zie je onder Je koppelingen elke koppeling met een schakelaar. Werkgerelateerde koppelingen met het eigen domein van je Fleet staan aan. Koppelingen met het domein van een ander bedrijf staan uit, ook als het een werkaccount is: erbij staat ‘Ander bedrijf, niet gedeeld’. Je kunt ze aanzetten. Als je een koppeling uitzet, wordt ingetrokken wat ermee is gedeeld.

De agenda van iemand anders die je via je eigen account bekijkt, staat onder de eigen naam als persoonlijke koppeling.

Binnen een ingeschakelde koppeling wordt elke thread apart ingedeeld. Persoonlijke threads en threads die alleen voor collega’s zijn, blijven privé. Gevoelige en geautomatiseerde mail wordt niet automatisch gedeeld. Je kunt deze indeling wel overrulen door zelf expliciet iets te delen.

Verplicht voor de Fleet

Een beheerder kan bij Verplicht voor de Fleet instellen dat iedereen Werkmail en Werkagenda van het eigen domein van de Fleet gebruikt, nadat die heeft bevestigd dat het bedrijf dit aan de medewerkers heeft laten weten. Werkmail is eigendom van het bedrijf, net als in elk CRM. Deze koppelingen staan dan als ‘Verplicht door’ je Fleet vermeld en kunnen niet worden uitgezet. Threads die je privé houdt, blijven privé.

Wat met het team wordt gedeeld

  • Klantthreads: e-mail met mensen buiten je bedrijf over werk, inclusief bijlagen.
  • Werkcontacten, organisaties en projecten, met een korte tijdlijn.
  • Op een teambord worden ook de vergaderingen, Zoom-aantekeningen, Intercom-gesprekken en chats van een project gedeeld, doordat het project op het bord staat. Gevoelige items, zoals deals, blijven privé.

Wat niet automatisch wordt gedeeld

  • Gevoelige threads: over het kopen of verkopen van een bedrijf, investeringen, waarderingen, dealbesprekingen, HR, werving en recruiters, juridische zaken, gezondheid, geld en beveiliging. Zelfs niet dat ze bestaan.
  • Geautomatiseerde mail: bonnen, facturen, meldingen, nieuwsbrieven en facturen van je eigen bedrijf aan leveranciers.
  • Threads met alleen collega’s, persoonlijke mail en alles van een persoonlijk account. Persoonlijke gegevens worden nooit gedeeld, ook niet als je op Team tikt.
  • Alles wat je op Privé houden hebt gezet, en borden en projecten die zijn ingesteld op Alleen jij.

Elke thread wordt afzonderlijk beoordeeld op basis van de inhoud. De classificatie kan onjuist zijn. Bekijk wat er gedeeld zou worden en gebruik Privé houden om dit te corrigeren. Als je zelf expliciet kiest voor Team of iets deelt met specifiek genoemde teamgenoten, kan dat een classificatie als gevoelig overrulen. Controleer de ontvangers voordat je iets deelt.

Een bord delen met specifieke mensen

Tik in het menu ⋯ van een bord op Bord delen… en selecteer teamgenoten. Alleen zij krijgen de projecten op het bord met hun volledige tijdlijn: e-mailthreads, vergaderingen en bijbehorende Zoom-aantekeningen, Intercom-gesprekken, chats, to-do’s en wijzigingen. Gevoelige items, zoals deals, worden ook gedeeld.

Persoonlijke threads en threads die alleen voor collega’s zijn, blijven privé. Dat geldt ook voor contacten in je Familie of Vrienden en voor geautomatiseerde mail wanneer je alleen het bord deelt. Koppelingen die je niet hebt geselecteerd, blijven ook privé.

  • Een project dat later aan het bord wordt toegevoegd, wordt ook gedeeld. Als je een project van het bord haalt, wordt het niet meer gedeeld.
  • Als je iemand verwijdert of niemand selecteert, wordt het project ingetrokken van diens Machine.
  • Je kunt ook één thread delen met specifieke mensen: tik op het label en daarna op Delen met…. Met deze expliciete keuze kun je ook gevoelige of geautomatiseerde werkmail delen. Persoonlijke threads en threads die alleen voor collega’s zijn, kun je niet delen.

Twijfel? Dan wacht het

Als je Machine het niet zeker weet, deelt hij de thread niet. Die blijft onder Deze delen? staan tot je kiest voor Delen met het team of Privé houden.

Voordat je voor het eerst deelt

Open Fleet en daarna Wat gedeeld wordt. Daar staan per organisatie de klantthreads die gedeeld zouden worden. Tik bij een thread op Privé houden om die privé te houden en tik daarna op Nu starten.

Tot je begint, herinnert je Machine je er om de paar dagen tijdens je werkuren aan. Beheerders zien wie nog niet is begonnen.

Wat gedeeld wordt

Fleet › Wat gedeeld wordt toont alles op één plek: aantallen per soort, elke gedeelde thread met de reden waarom die is gedeeld, de threads die onder Deze delen? wachten en wat je privé houdt. Instellingen bevat een snelkoppeling. Je vindt er ook een bij het label van elke thread.

Een nieuwe klantthread wacht een uur voordat hij wordt gedeeld. Zo heb je tijd om van gedachten te veranderen.

Delen ongedaan maken

Tik op het label Team van een thread en daarna op Delen ongedaan maken. Je Machine laat de Machines van je teamgenoten weten dat de thread moet worden verwijderd. Elke Machine verwijdert de thread, de bijlagen en de vermeldingen ervan in de tijdlijn. Een Machine die offline was, doet dit zodra hij weer online is. Iemand kan de thread al hebben gelezen.

Als je bij een persoon, organisatie of project op Privé houden tikt, wordt alles daarvan op dezelfde manier niet meer gedeeld.

Als je twee threads van hetzelfde bedrijf privé houdt, vraagt je Machine één keer of je de threads van dat bedrijf altijd privé wilt houden.

Wie kan het zien?

Alleen de Machines van je teamgenoten. Alles is end-to-end versleuteld en voor de Machine van elke teamgenoot verzegeld. The Machine Network geeft het alleen door en kan het niet lezen.

Deelnemen en nieuwe apparaten

Een beheerder laat elke persoon één keer toe tot de Fleet. Daarna hoef je voor het delen met die persoon geen toestemming meer te vragen.

Een nieuwe Machine van iemand die al is toegelaten, krijgt na 24 uur de Graph van het team. Beheerders zien de Machine in de tussentijd en kunnen op Niet van hen tikken om hem buiten de Fleet te houden.

Als iemand vertrekt

Vanaf dat moment ontvangt die persoon niets nieuws meer. Wat die persoon heeft gedeeld, blijft bij het team. Een beheerder kan iemand ook Verwijderen en later opnieuw Opnieuw delen.

Delen voor iedereen uitzetten

Een beheerder kan Deel de Graph in deze Fleet uitzetten bij Wat gedeeld wordt. Iedereen kan zien of het aanstaat. Als het uitstaat, wordt er niets nieuws gedeeld.

Met Uitzetten blijft staan wat al op de Machines van teamgenoten staat. Met Uitzetten en gedeelde gegevens verwijderen verwijdert elke Machine wat hij heeft ontvangen. Als delen weer aanstaat, bekijkt iedereen eerst opnieuw wat er wordt gedeeld.

Stoppen met je eigen werk delen

Zet je koppelingen uit bij Je koppelingen, tenzij de Fleet ze verplicht stelt. Wat ermee is gedeeld, wordt ingetrokken.

Zie ook Fleets en Beveiliging en privacy.

Ontbreekt er iets of is iets verouderd? Schrijf naar support@themachine.computer.